fredag 15. juni 2012

St.hans

...nærmer seg og her er et mattips for de minste...

Bilde og tekst er hentet fra BoligDrøm  nr 4/2012

Hadde jeg hatt små skulle jeg disket opp noe sånt denne dagen. En artig og annerledes pølsevri! :)

Innbakte pølser:
1 kg pølser, 400 g hvetemel, 1 ts salt, 1/2 pk gjær, 3 dl vann og 1 ss rapsolje.

Bland sammen ingrediensene til deigen og la den heve til dobbel størrelse. Del pølsene i to deler. Dryss litt mel på bordet og hvelv deigen over. Del den i det antallet du har av halve pølser. Rull hver del ut til den blir 10 cm lang og surr hver deigpølse rundt pølsene. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stikk et grillspyd i hver pølse. Sett stekeovnen på 225 grader. Legg et rent kjøkkenhåndkle over pølsene og la brødene etterheve i 20 minutter. Stek de innbakte pølsene midt i ovnen til brødene blir gylne, rundt 12-15 minutter.

Disse lar seg nok grille på bålet også - om været tillater det :)

Ønsker deg en finfin fredagskveld!

3 kommentarer:

Anonym sa...

:) Dette prøver vi voksne en dag også! men St. Hans foreslår jeg Tapas! ;))

Fotballhjerte sa...

Høres ut som en meget god plan! Det er jeg med på :)

TorilFN sa...

Takk for tipset! Genialt! :)
Får så mye fin inspirasjon her inne hos deg..:)
Ønsker deg en kjempe fin helg! Klem*